Grenspalen 001 t/m 009

Alle grenspalen langs de Nederlands-Belgische grens bezoeken. Dat is de uitdaging.
En hoewel het logisch is dat je dan bij paal 1 begint, hebben we dat NIET gedaan. We zijn namelijk een paar jaar geleden dicht bij huis begonnen: ten zuiden van Tilburg.
Maar...natuurlijk zijn paal 1 en de andere palen in zuid Limburg wel aan de beurt geweest. En wel tijdens een prachtig weekend in mei 2013.

De (stenen) paal die op het drielandenpunt staat, is geen officiele grenspaal. Maar we vonden dat deze er toch bij hoorde. Het is een mooi startpunt van de serie.
 

   


De echte grenspaal 1 staat enkele meters verderop. Leuk voor de foto's die al die toeristen willen maken die hier komen. Ook wij maken onze foto en gaan dan op het terras genieten van koffie met Limburgse vlaai!
 

En als we naar GP2 rijden, laten we de drommen toeristen achter ons. Paal 2 staat midden in het Preuserbos, waar je alleen af en toe een verdwaalde wandelaar tegenkomt. Terwijl het een prachtig plekje is.

De derde paal staat een stuk minder romantisch, namelijk gewoon langs de Gemmenicherweg...

 

Grenspalen 4 t/m 6 staan weer in de bossen. We maken er een mooie wandeling van, met grenspaal 4 als eerste tussenstop.


Daarna grenspaal 5...

 

En als laatste grenspaal 6. En dan natuurlijk dezelfde weg terug, richting auto.

 

Grenspalen staan op de grens, duh! Maar dat betekent dat daar ook het land van de Nederlandse boer ophoudt en het land van de Belgische boer begint. En boeren zijn dol op prikkeldraad! En dus moeten we regelmatig klimmen.

 

Grenspalen 8 en 9 staan langs de oever van de Geul. Maar natuurlijk elk aan de andere kant!
Paal 8 staat op camping du Vieux Moulin, bij Cortessen. Het is even zoeken, maar toch gevonden!

 

 

Paal 9 staat, zoals gezegd, op de andere oever van de Geul. Nu is de Geul niet breed, maar te breed om er over heen te springen.
Gelukkig vinden we op de camping een bruggetje naar de overkant, waardoor we toch zonder al te veel moeite bij GP 9 kunnen komen.

HOME